EERSTEJAARS PLAN BIJ BUDDHA’S DOODLE SPA

Naast de 3 workshops en losse traingingen bied ik ook het eerstejaarsplan aan. Elke maand neem ik de doodle-pup en het baasje stap voor stap mee om ze o.a. tafelmanieren, de dagelijkse verzorging en de vachtverzorging te leren. Na evaluatie en rondvraag onder oud cursisten en klanten heb ik het plan iets bijgesteld zoals hieronder staat beschreven.

Eerstejaars plan 2.0

 • 10 weken Kennismaking van je pup met Buddha’s Doodle Spa (15 minuten)
 • 3 maanden Workshop 1 “Dagelijkse verzorging’ (1,5 uur) Ik ga je alles vertellen en voordoen wat je de komende weken en maanden staat te wachten en waar je thuis mee kan beginnen met oefenen. Dit zodat je doodle goede tafelmanieren leert en voor een prettige samenwerking tussen jou en je doodle.
 • 4 maanden Wenbeurtje wassen en drogen (1 uur) Ik ga je doodle wassen, drogen, de oogjes vrij knippen en de sanitaire trim. Ook de pootjes worden anti-slip gemaakt. Hier ga ik kijken hoe goed je pup het doet en dan nemen we eventuele verbeterpunten door.
 • 5 maanden Tafelmanieren (1 uur) is zo’n belangrijk onderdeel dat ik deze afspraak extra toegevoegd heb na overleg met oud cursisten
 • 6 maanden Eerste trimbeurt (2,5 uur) Dit is de enige afspraak die echt ZONDER baasje is. Je doodle wordt klitvrij en uitgeborsteld gebracht en ik ga hem of haar wassen, drogen en verlossen van de puppyvacht (trimmen dus). Eventuele verbeterpunten geef ik mee zodat je daar thuis op kan oefenen.
 • 7 maanden Borstel uurtje(1 uur) Samen gaan we oefenen op je doodle op de borsteltechniek. Tevens is dit een goed moment om eventuele vragen te stellen over dingen waar jullie samen nog tegenaan lopen.
 • 8 maanden Tweede trimbeurt (2,5 uur) Je doodle wordt klitvrij en uitgeborsteld gebracht en ik ga hem of haar wassen, drogen en trimmen. Hier mag je als baasje bij blijven, mits je doodle dat toestaat. Is dit niet het geval dan vraag ik je te vertrekken en geef ik je tips mee om thuis te oefenen zodat workshop 2 over 4 weken wel uitgevoerd kan worden.
 • 9 maanden Workshop 2 ‘Vachtverzorging’ (3 uur) Bij deze vrij intensieve workshop gaan we je doodle samen wassen en drogen op een professionele manier. Hierdoor wordt de vacht klaargemaakt om een mooi trim resultaat neer te kunnen zetten. De vacht is dan klitvrij en helemaal ‘fluffy’. Het doodle koppie en de berenpootjes gaan we knippen, net als de sanitaire trim. Ook de staart knippen we in een mooie ‘sabel’ of ‘plumeau’ vorm.
 • Wanneer je doorgaat voor workshop 3 ‘trim je eigen doodle’ ga je thuis workshop 2 al uitvoeren 1 dag van tevoren. Zodat we tijdens deze workshop alle tijd hebben om vragen te behandelen en we ons kunnen focussen op het trimmen

Kosten

Dit allemaal samen vraagt om een investering
van € 895,00 *

*bij betaling in 1x

Kies je liever voor een betaling in 4 termijnen (bij de eerste 4 afspraken) dan betaal je €230,00 per termijn.

NIET INBEGREPEN:

 • Om je eigen doodle te leren trimmen kan je in de loop van het eerstejaarsplan zelf kiezen of dit iets is wat je graag wil leren. Deze workshop is niet inbegrepen bij het eerstejaarsplan. De kosten voor deze workshop zijn normaal € 325,00. Na het volgen van het eerstejaarsplan kan ik deze aanbieden voor € 295,00
 • Workshop 3 ‘Trim je eigen doodle’ ( 3 uur) Hierbij zorg je dat je de dag van tevoren je doodle hebt gewassen, gedroogd en alles hebt gedaan wat we in workshop 2 hebben geoefend. De dag van workshop 3 gaan we dit samen nog een keer doorlopen om daarna je doodle te trimmen met de schaar en de tondeuse met opzetkammen.
 • Na deze workshop kan je deelnemen in de besloten facebookgroep waar ik video’s en tips post om je thuis nog verder te helpen

Dit jaarplan is superleuk om te volgen voor jou, je doodle en komt ten goede aan jullie connectie met elkaar. Wees je er wel van bewust dat het niet zomaar 1, 2, 3 gaat. Je moet veel oefenen en ik verwacht wel commitment, van jou en je doodle. Wanneer je thuis niet oefent en denkt dat je er zomaar even doorheen wandelt, dan heb je het mis en zijn wij niet de goede match. Dan moet je op zoek naar een trimster die je doodle voor jou wil trimmen. Ik geef de volle 200%, maar die verwacht ik ook van jou. Want uiteindelijk zal je het toch zelf moeten doen.

Hieronder een lijstje van artikelen zie je zelf moet aanschaffen voor thuis en die tevens verkrijgbaar zijn bij mij in de shop.

 • Vachtblazer. Het voordeel van de vachtblazer, die ik zelf ook gebruik, is dat je deze kan uitbreiden tot een staande, verrijdbare föhn wat bijna noodzakelijk en superhandig is voor het drogen. Daarbij maakt deze minder geluid dan andere vachtblazers en heeft deze een lange slang. *Nodig vanaf het moment dat je doodle bij je thuis komt. Let op! Niet iedere blazer past op een statief.
 • Enkele groene Activet of Flexit. Trap niet in het advies van andere kleuren of merken. Ik heb de meeste getest en die zijn niet goed voor de vacht. *Nodig vanaf 4 maanden.
 • Een zachte borstel(of een oude borstel van jezelf). om mee te oefenen tot een maand of 4/5. *Nodig vanaf het begin
 • Trimtafel. Of een yoga mat op een stevige tafel

Voor later:

Tondeuse met opzetkammen. Online verkrijgbaar. Doe een prijsonderzoek en begin al met zoeken. Zelf gebruik ik de Heiniger Opal en Heiniger Saphir Basic, deze basic met 1 batterij is perfect voor thuis. Eventueel kan je ook kiezen voor een tondeuse met snoer, die kan ik voor je bestellen. De opzetkammen moeten in ieder geval geschikt zijn voor de snap-on scheerkop. *Nodig indien je de workshop ‘Trim je eigen doodle’ hebt gevolgd

Scharen en alle andere praktische producten die we gaan gebruiken tijdens dit hele plan kan je uitproberen in de salon en eventueel aanschaffen in de salon of via de webshop

* Alle workshops zijn voor je uitgewerkt in een naslagwerk voor thuis