WORKSHOPS BIJ BUDDHA’S DOODLE SPA

Door te luisteren naar mijn klanten ben ik 3 workshops gaan uitwerken die noodzakelijk zijn voor de meeste doodle eigenaren. Daarnaast is er het eerstejaarsplan, waarbij ik de doodle pup en het baasje bijna een jaar lang aan de hand mee neem om ze tafelmanieren, de dagelijkse verzorging en de vachtverzorging te leren zodat ze uiteindelijk zelf kunnen trimmen. Check de volgende pagina voor meer informatie.

#1 – Dagelijkse verzorging

Deze workshop heb ik speciaal samengesteld voor iedere doodle pup en hun baasjes. In deze 1,5 uur ga ik jullie vertellen wat jullie allemaal kunnen verwachten in het leven van je doodle. Uiteraard met betrekking tot de vacht en de verzorging, maar ook de tafelmanieren zijn erg belangrijk. Wat komt er zoal voorbij in deze workshop? Hierbij een aantal punten die onder andere aan bod zullen komen:

Haal nog niet te veel in huis, ik zal je tijdens de workshop adviseren welke materialen je nodig hebt. Zorg in ieder geval voor een vachtblazer bij thuiskomst van je doodle en schaf alvast een enkele groene Activet aan, verkrijgbaar hier in de webshop.

Dit is met name een informatieve workshop. Daarnaast laat ik je zien hoe je je doodle al langzaam kan trainen op tafelmanieren maar ook hoe te borstelen, oogjes schoon te maken en voetkussentjes vrij te knippen.

Kosten € 95,00

* Alle workshops zijn voor je uitgewerkt in een naslagwerk voor thuis

#2 – Vachtverzorging

De basis van een mooie gezonde vacht zit hem in de verzorging. Een vacht die goed verzorgd wordt zal glanzen, zacht aanvoelen en weinig tot geen klitten bevatten. Erg fijn voor je doodle, want klitten en vervilting is nou eenmaal pijnlijk. Als je weet hoe klitten ontstaan, kan je dit voorkomen. Tijdens de vachtwissel is dit met name lastig.

Wanneer kan ik deze workshop volgen?

Deze workshop is vrij intensief en we hebben de volledige 3 uur nodig. Zorg dus voor een klitvrije vacht bij aanvang van de workshop.

Op zich kan je deze workshop al volgen wanneer je doodle 9 á 10 maanden oud is omdat je dan redelijk aan het begin van de vachtwissel zit, maar je doodle moet wel de nodige tafelmanieren hebben. De vacht dient klitvrij of in ieder geval zo goed als klitvrij te zijn op het moment van de workshop. Is dit niet het geval dan zal de tijd die we hebben grotendeels gewijd worden aan het uitborstelen van de klitten en niet aan de vachtverzorging. Dit is jammer van onze tijd en van jouw geld.

Het volgen van workshops kan uiteraard ook wanneer je doodle al wat ouder is. Het voordeel daarvan is dat jullie beide al het één en ander aan ervaring hebben, wat zeker helpt.

Wat gaan we doen?

Allereerst gaan we samen kijken hoe de vacht eruit ziet. Wanneer ik constateer dat deze te veel in de klit of zelfs vervilting zit, zal ik de workshop moeten annuleren en dan gaan we samen kijken naar wat jij wil en wat mijn advies is. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Dit kunnen kosten zijn voor het inkorten van de vacht, het uurloon en eventuele bijkomende kosten. Als je dit zelf wil doen of elders wil laten doen, dan zal ik een vergoeding moeten vragen voor gederfde inkomsten.

Wanneer de vacht er verder goed uitziet gaan we je doodle wassen en drogen op de juiste manier: met goede producten en de juiste techniek. Tijdens deze workshop kijk ik ook naar het gedrag van je doodle op tafel. Indien nodig kan ik je hier nog voorzien van advies. Heb je echt een lastige doodle op tafel, kom dan eerst een keer langs voor een borstel en tafelmanieren uurtje. Hier kan ik kijken naar het gedrag van je doodle en kunnen we er eerst samen voor zorgen dat het gedrag verbetert voordat jullie de workshop vachtverzorging gaan volgen.

We gaan het koppie alvast knippen in de look die jij mooi vindt en die past bij de vacht. De pootjes gaan we in het welbekende berenpootje knippen en we zorgen voor een sanitaire trim. Ook de staart nemen we onder handen. Na het volgen van deze workshop kan je tussen de trimbeurten door zorgen dat je doodle er altijd netjes en klitvrij bij loopt.

Belangrijk bij deze workshop en bij de workshop ’trim je eigen doodle’, is dat je doodle gewend is aan de waterblazer en dat je er 1 in huis hebt. Ook adviseer ik een trimtafel of iets wat daarvoor door kan gaan.

Kosten € 325,00

* Alle workshops zijn voor je uitgewerkt in een naslagwerk voor thuis

#3 – Trim je eigen doodle

Deze workshop is alleen te volgen nadat je de waardevolle workshop #2 hebt gevolgd. Dit is de basis voor een goed getrimde vacht.

Hoe mooi zou het zijn dat je je eigen doodle kan trimmen in jullie eigen omgeving, wanneer het jou uitkomt. Nooit meer hoeven te betalen voor een trimbeurt en hem of haar zo trimmen zoals jij het mooi vindt en niet afhankelijk zijn van wat je trimster kan of doet.

Ik kan het je leren. Met behulp van een tondeuse met opzetkammen en scharen gaan we samen te werk in deze derde workshop. Je moet wel eerst de ‘vachtverzorging’ workshop gevolgd hebben alvorens je de workshop ’trim je eigen doodle’ kan volgen. De vachtverzorging heb je dan ook een dag van tevoren thuis gedaan, zoals wij geleerd hebben in de ‘vachtverzorging’ workshop, inclusief het knipgedeelte dat we daarbij hebben besproken. Dat wat niet lukt, behandelen we nog een keer. Maar probeer het in ieder geval wel, het is maar haar. Het groeit echt weer aan.

Wat gaan we doen?

Allereerst ga ik controleren of je de vacht trim-klaar hebt gemaakt. Dus goed geborsteld, gewassen en gedroogd. Kan ik er met het harkje moeiteloos doorheen komen, dan kunnen we beginnen met trimmen. Het knipwerk dat we in de ‘vachtverzorging’ workshop hebben geoefend ga ik controleren. Wanneer dit nog niet goed genoeg is lopen we dit nog een keer na.

Daarna gaan we de juiste lengte bepalen die past bij jullie leven, tijd, vachtconditie enz.

We gaan het lijfje met de tondeuse met opzetkammen inkorten op de gewenste lengte en de poten in principe ook, het afwerken doen we met de schaar. Ook gaan we de poten voor een gedeelte knippen voor het geval het thuis met de tondeuse niet lukt.

Ik leer je de beginselen van het trimmen, daarna moet je thuis aan de slag en oefenen. Het zal iedere keer een beetje beter gaan.

*In de besloten facebook groep staan filmpjes over het trimmen en hier kan je ook vragen stellen. Dit kan natuurlijk ook via whatsapp en beeldbellen. Je kan me dus altijd vragen blijven stellen als je ergens tegenaan loopt.

Kosten € 325,00

* Alle workshops zijn voor je uitgewerkt in een naslagwerk voor thuis

Moet je nog iets aanschaffen?

Tijdens de workshops kan je gebruik maken van de producten en materialen beschikbaar bij mij in de salon. Hier kan je alles testen wat voor jou goed voelt. Niet iedere schaar is voor iedere hand gemaakt. Hiernaar moet je zelf op zoek maar ik kan je uiteraard wel op weg helpen en voorzien van advies tijdens de workshops. Diverse doodle scharen en producten zijn te koop in de salon en in de webshop.

Ik werk met de Heiniger Opal en de Heiniger Saphir Basic tondeuse met opzetkammen. De Saphir Basic raad ik aan voor thuisgebruik en heb ik in kleine oplage op voorraad voor de verkoop. Mocht je interesse hebben in een tondeuse met snoer, dan kunnen we hier mee werken in de salon en kan je ook bij mij aanschaffen. Voor kleine doodles met fleece vachtjes heb ik nog een andere optie qua tondeuse. Dit bespreken we tijdens de workshops.

Al met al een hele uitgave, dat klopt. Maar die heb je nog wel een keer terug verdiend. Wanneer je uitgaat van minimaal 6 trim behandelingen per jaar praat je al snel over
€ 700,00 op jaarbasis.