Ik sta niet graag op de voorgrond, maar jullie moeten wel weten wie er achter Buddha’s Doodle Spa zit.

Mijn naam is Nicole Roord.

  • Moeder van 2 dochters Jenny en Kayleigh 
  • Oma van Noé en Luá
  • Ondertussen al bijna 25 jaar samen met mijn partner Anthony
  • Sinds juni 2020 baasje van Buddha

Ik ben geboren en getogen in Oldenzaal in een echte horecafamilie. Het ondernemen is dan ook niet vreemd voor mij, mede daardoor heb ik in 2006 Ontbijtservice Twente opgericht. Na 11 jaar heb ik mijn onderneming succesvol kunnen verkopen en ben 2 jaar gaan genieten met mijn partner in Tenerife. In die periode heb ik ook de opleiding tot lifecoach afgerond. 

Daarna wilde ik weer aan het werk, klaar voor een nieuwe uitdaging. Het ondernemen is iets waar ik echt blij van word. Met mijn passie voor ordenen, opruimen én mensen helpen kwam ik al snel terecht bij de opleiding tot Professional Organizer. Hier werd mij al snel duidelijk dat wat voor mij vanzelfsprekend is, voor een hele groep mensen niet het geval is en daarom mijn hulp hard nodig hebben. Mijn hele leven regel en organiseer ik al van alles. Coachen en organiseren komt hier mooi samen.

Tot Corona kwam en ik niet meer bij mensen naar binnen mocht. Bijna de hele branche zakte in elkaar, net als zoveel anderen. Ik ben echter niet bij de pakken neer gaan zitten. Toen wij voor mijn 50ste verjaardag met het hele gezin naar Tenerife zouden gaan en dat niet doorging door diezelfde Corona, hebben wij het geluk gehad dat wij op de lijst kwamen voor een Australian Labradoodle. 31 maart 2020 is Buddha geboren en 24 mei hebben we haar mogen ophalen.

Omdat ik haar zelf wilde trimmen, ben ik op zoek gegaan naar een goede doodle trimster waar ik kon leren om het beertjes model te knippen. Zij adviseerde mij om door te gaan. Ik heb in een ver verleden 2 jaar kappersschool gedaan en heb een dochter die kapster is, dan blijft er wel veel hangen. Via Facebook heb ik gevraagd of er nog doodle eigenaren waren waarvan hun doodle model wilden zitten en zo werd het voor mij duidelijk.

Door middel van diverse trainingen en workshops door de beste trimsters van Nederland, zowel online als offline, ben ik mij nog steeds verder aan het ontwikkelen. Dit zal ik ook blijven doen. Je kan denken aan efficiënter werken, EHBO, knippen en/of scheren. Massage in de salon, maar ook werken met muziek en essentiële oliën, speciaal voor honden, om je doodle zo relaxed mogelijk op tafel te hebben staan.

Al snel werd mij duidelijk dat ik het coachen en mensen helpen steeds vaker ging toepassen bij de trimafspraken omdat klanten met veel vragen over de vachtverzorging zaten. Zo is het balletje gaan rollen en zijn de workshops ontstaan.

Ik ben me nu enkel nog aan het richten op het geven van trainingen en workshops, zodat baasjes beter met hun doodle leren samenwerken op tafel wat weer ten goede komt aan de vacht. Daarnaast leer ik ze ook hun eigen doodle te trimmen. Hoe mooi is dat?

Doodles en hun baasjes zijn natuurlijk overal in Nederland woonachtig en ik krijg dan ook veel vragen van doodle eigenaren die elders in het land wonen. Voor hen is de afstand naar Oldenzaal simpelweg te ver om de workshops te kunnen volgen. Om deze reden ben ik in januari 2024 gestart met een webshop met online video trainingen over de vachtverzorging en tafelmanieren van de doodle maar uiteraard ook voor de verkoop van de producten die ik in de spa gebruik en verkoop. Neem vooral een kijkje!